Попова Шапка - од А до Ш

Што е предноста на Попова Шапка? - За разлика од други - има снег! Зош за скијање не треба само жонглери и реклама на радио. Основно: треба бре снег ! Све може да имаа и Кожуф, и Маврово, и Пониква - ама немаа мије што имамо - Снег !

Ова подоле је туристичка презентација нарочито за тија надвор од Тетово, за да ме разбера колку је убоо на Шапка сега и да дојда да ѕирна. Све актуелно за Шапка за оваа сезона на едно место.

Мие знемо дека Шапка је кде-кде поубаа од Маврово. Мие ги знаемо манете, ама предноста је за тија што цена што Шапка не је искомерцијализирана, и за некои тоа је бш предност. Шапка је како преубаа стара дама на која и треба само малку шминка. Ама дама си је дама...

Покана да дојдете Шапка баш овој викенд. За зимски распуст... Дочек на Нова Година или Божиќ... Или незнаете дали је уште поубаа у лето за да наполните нбатерије дур собирате ваши боровинки...

ПС: Не забраајте да застанете у Тетово идејќи или враќај ќи се од Шапка. Пите кафе у некој од многуте Кафиќи или јадите Тавче Гравче у некоја Кафана. Ако незнаете да се снајдете пишитеми мене у инбокс и ви организирам туристичко водење фор фрее. Само да видите у живо, зошто толку го фалим Тетоо ;)

 

Сместување / Ноќевање

На Попова шака има разработена туристичка понуда за сместување. Има 3 хотели ‘Б’ категорија (Попова Шапка и Славија), 1 приветнен (Бора), 1 хотел на АРМ кој служи само са зместување на лица вработени во АРМ. Има и 2 планинарски дома, а во последно време се развива наголемо и понудата на Приватно Сместување во уредените приватни Викендици. Сите сопственици што нудат викендици за изнајмуење, нека пиша контакт број (беспаре реклама - нема да бришем) во коментарот на дното на странава, за да можа гости да дојда.

 

Хотели

Хотел ’Попова Шапка’

 • Капацитет: 53 соби (од двокреветни до четворокреветни). Вкупен капацитет за 190 гости.
 • Услови: ‘Б’ категорија. Располага со ресторан, аператив бар, ТВ сала, продавница, сервис за изнајмување на ски опрема, билијард, пинг-понг клуб, забавни игри и др.
 • Резервации на телефон: (044) 361-108;  361-020
 • Резервација преку интернет: Овде...

Хотел ‘Славија’

 • Капацитет: 33 соби (од двокреветни до четворокреветни), и 6 апартмани
 • Услови: ‘Б’ категорија. Располага со ресторан, тераса со поглед кон терените за скијање, сала за состаници, аператив бар, ТВ сала, продавница, сервис за изнајмување на ски опрема, билијард клуб, пинг-понг клуб, забавни игри, покриен базен и др.
 • Резервации на телефон: (044) 361-030;  361-122
 • Резервација преку интернет: Овде...

Хотел ‘Тетекс’

 • Услови: Располага со ресторан, тераса со поглед кон терените за скијање, аператив бар и ТВ сала и др.
 • Резервации на телефон: (044) 361-065

Хотел ‘Бора’

 •  Резервации на телефон: (044) 361-106

 

 

Планинарски Домови

Планинарски Дом  ‘Љуботен’

 • Капацитет: 1 четворокреветна 1 шесткреветна соба. Прекрасна куќичка, евтино, супер за друштва,
 • Интернет презентација и контакти: Овде...

Планинарски Дом  ‘Конак’

 • Капацитет: 3 четворокреветни соби 1 двокреветна. На самите скијачки терени.
 • Интернет презентација и контакти: Овде...

 

 

Приватно Сместување / Викендички

Викендичка - бр.111

 • Резервации на мобилен: (078) 337-100
 • Facebook презентација: Овде...

Викендичка - газда: Перо Ринго

 • Резервации на: (044) 338-226 и (071) 613-700


Како туристите ја видоа Шапка
Comments