ТЕТОВСКИ ДУЌАН - Единствен е-шопинг за производи и сувенири поврзани со Тетово. Купи си сувенир од Тетово - Погледни: Овде.
Тетовски Дуќан
KНИГИ ЗА ТЕТОВО - Имај ги во твојата библиотека најпопуларните тетовски книги: енциклопедиите ТЕТОВСКИ ДРЕВНОСТИ и ТЕТОВСКИОТ ГОВОР - Погледни: Овде.

Книги од авторот
ЈА ГО ЉУБИМ ТЕТОО - Првата песна во историјата на Тетово, испеана за Тетово на Тетовски дијалект. Промовирана за роденденот на градот на 19.ноември 2010. Детали и Данлодирање: Овде.


ФОТОГРАФИИ ОД СТАРО ТЕТОВО - Најголемата колекција на едно место на интернет. Погледни целата фото-галерија: Овде. 
Фотографии
ТЕТОВО ДЕНОВИВЕ ПРЕД ГОДИНИ - календар со најзначајните настани од Тетовското минато: 
Наши Проекти

 • Енциклопедија ‘Тетовски Древности’ Најстарата историја на овој крај од Праисторијата преку Антиката па сè до доаѓањето на Словените во 7.век.Најстарите наоди од тетовско кои потекнуваат од 6.100-та година пне ...
  Posted Dec 11, 2012, 9:38 AM by Darko Gavrovski
 • Помош на Тетовчани за Тетовчани Помогни сега !Сте размислувале ли дека има моменти когај све што сте стварале цел живот може да ви пропадне у само 1 вечер.Тоа се случи на семејството Младеновски од ...
  Posted Dec 11, 2012, 9:33 AM by Darko Gavrovski
Showing posts 1 - 2 of 2. View more »


Тетовопедија

 • Тихомир Крстовски - најголемиот тетовски собирач на народни песни ~ 14.03.2019 ~ Првата целосна биографија на најголемиот тетовски собирач на народни песни... Со 6 книги објавени за Тетово, овој град никогаш немаше биографија за него никаде досега објавена... Му ...
  Posted Mar 14, 2019, 10:43 AM by Darko Gavrovski
 • Мара Ѓорѓевиќ - првиот тетовски професионален пеач Тетовчанката Мара Ѓорѓевиќ:- прв солист во историјата на Радио Скопје- со нејзини тетовски песни се отворил првиот ден на Радио Скопје - пеач од 'Прва-А класа' на Радио Белград- првиот ...
  Posted Feb 21, 2019, 8:59 AM by Darko Gavrovski
 • Ерата на Тетовските Биоскопи ~ 30.01.2013 ~ За историјата на биоскопите (кината) во ТетовоАудиоскопик„Ете, нашето кино ’Балкан‘ во Тетово прво во Вардарска бановина го прикажа најновиот (за тоа време) изум на филмската ...
  Posted Feb 18, 2019, 4:58 AM by Darko Gavrovski
 • Куќите од 1986 кои ги нема, до Културен Дом Десно се куќите на тетовската фамилија Гулевци сликани 09.октомври 1986.СЕ НАОЃАЛЕ НА: улица Маршал Тито, веднаш спроти денешното седиште на СДСМ Тетово и Уни Банка.Овие куќи се ...
  Posted Nov 22, 2017, 9:27 AM by Дарко Гавровски
 • Нов проект: Дигитализација на Тетовското Наследство 21.10.2017 ~ Започнуваме уште еден Мега Проект: 'ДТН - Дигитализација на Тетовското Наследство' каде планирам да ги ставам сите новински исечоци, магазини, стари книги за Тетово на едно место, и ...
  Posted Oct 20, 2017, 3:47 PM by Darko Gavrovski
 • Филм снимен во Тетово 1982 - 'Време на Летала' ~ 11.06.2017 ~ Во 1982 режисерот Иван Митевски за место на снимање на својот филм 'Време на Летала' го одбира стариот дел на Тетово.Првата и последната сцена (со рингишпилот ...
  Posted Jun 11, 2017, 6:22 AM by Darko Gavrovski
Showing posts 1 - 6 of 71. View more »