Музички групиHigh Control

Постои
2005-денес
ЧленовиРоберт Матовски(вокал,гитара), Игор Мариниќ(бас), Гоце Симоноски(гитара, клавијатури) и Новица Коцески (тапани)
Опис
- Како бенд создаден во 2005-та година а со сегашниот состав од 2007-та година, High Control важи за бенд кои некои музички критичари го класифицираат како Indie Rock band, иако кај истиот може да се почуствуваат Grunge, Metal, и Progressive елементи.
Настапи
- Првиот официјален деби настап на High Control е на Winner Fest во 2008-та година, каде истиот се пласира во финалето во конкуренција од 60 бенда и натапува во три града заедно со останатите 8 финалисти.
- Следниот настан од натпреварувачки карактер на бендот е со учеството на Total Dem-O Fest каде бендот е прогласен од страна на жирито за најдобар бенд на фестивалот. Како награда добиваат издавање на нивниот деби албум “In Every Way” кој доживува и своја концертна промоција во Castro Club на 17.04.2009

Песни и Албуми
 
Линкови
официјална: http://www.highcontrolmusic.com
soundcloud: https://soundcloud.com/highcontrol
my space: http://www.myspace.com/highcontrol05
facebook: https://www.facebook.com/groups/160745970685333/?ref=ts&fref=ts

  

Embed gadget
Showing 1 items
Називтраењечленовиопис
Sort 
 
Sort 
 
Sort 
 
Sort 
 
Називтраењечленовиопис
High Control 2005 Роберт Матовски(вокал,гитара), Игор Мариниќ(бас), Гоце Симоноски(гитара, клавијатури) и Новица Коцески (тапани)  Како бенд создаден во 2005-та година а со сегашниот состав од 2007-та година, High Control важи за бенд кои некои музички критичари го класифицираат како Indie Rock band, иако кај истиот може да се почуствуваат Grunge, Metal, и Progressive елементи. Првиот официјален деби настап на High Control беше на Winner Fest во 2008-та година, каде истиот се пласираше во финалето во конкуренција од 60 бенда и натапуваше во три града заедно со останатите 8 финалисти. Следното паташествие од натпреварувачки карактер на бендот беше со учеството на Total Dem-O Fest каде бендот е прогласен од страна на жирито за најдобар бенд на фестивалот. Како награда добиваат издавање на нивниот деби албум “In Every Way” кој доживува и своја концертна промоција во Castro Club на 17.04.2009 
Showing 1 items
Comments