За способните Тетовчани и новото лице на Тетово

posted May 1, 2013, 11:07 PM by Darko Gavrovski   [ updated May 1, 2013, 11:07 PM ]
~ 25.07.2010  ●  Тетовски основци снимија филм ● Ново тетовско музичко лице ● Тетовскиот Театар и Библиотека ● Тетовски хит на BBC radio ...


Тетовски Основци со свој филм

Основци од Тетово сами снимија филм ‘Авантурите на Прцко’.
Повеќе ОВДЕ . . .


 

Ново лице на тетовската музичка сцена

Тетовчанецот Никола Симовски со своја прва песна ‘Моја Малечка’.
Преслушај ОВДЕ . . .


 

Новиот Тетовски Театар и Библиотека

Деновиве излезе конкурсот за објект на Тетовскиот Театар и Библиотека која ќе се наоѓа во строгиот центар на градот до Културен Дом (на местото на бараките карши пошта), а која треба да биде симбол на новото Тетово во годините што следат.
Повеќе ОВДЕ . . .



Тетовчани – Хит на светското BBC радио

Александар Галоски живи у Долно Седларце, продуцира музика и је DJ и је у бенд базиран у Тетово регистриран официјално у Скопје Музичка Академија. Продуцираа електронска музика скоро една година постои бендот а имаa резултати како ниту еден  DJ и продуцент на електронска музика на Балканов.
Oсвоиja ХИТ НА НЕДЕЛАТА на најголемо и најпознато светско радио BBC 1 oд Англија и нивните песме са хит на Judge jules Global Warm Radio емисија која има преку 200 милиони слушатели низ цел свет.
Пред недела време официјално, најдобриот светски Dj- Armin Van Buuren нивната трака ја пушташе кј него у емисија, а тој е газда на најдобрата издавачка куќа на свет www.armadamusic.com и официјално се први од Балканот во истата издавачка куќа.

Види повеќе на официјалната старница на BBC:

Tried & Tested (Tune of The Week) - Sand & Sense - Cold Night (The Flyers & Mike Sonar Original Mix)
 

Слушај го тетовскиот хид на BBC radio - OВДЕ . . .

 

(с) Дарко Гавровски, 25.07.2010


Comments