Утре ‘Мала Богородица’ во Сетоле

posted May 1, 2013, 11:29 PM by Darko Gavrovski   [ updated May 2, 2013, 3:20 AM ]
~ 20.09.2010  ~  Прослава на ‘Мала Богородица’ во Сетоле.

Утре вторник, 21.09.2010 се празнува еден од најголемите верски празници - ‘Мала Богородица’.

Утре прајте што ќе прајте, гледајте да го посетите селото Сетоле каде е селска слава и слава на истоимената селска црква, и кај што овој празник најмасовно се празнува.

Дојдите у Сетоле у црквата од 1862, на славско тетовско гравче на ручек во црковната трпезарија, на најчист воздух и со панорама на целиот тетовски крај доле под Сетоле.

Читај детално за селото Сетоле:
http://www.gavro.com.mk/Setole.aspx

Гледај репортажа за прославата од пред некоја година у сетоле:
http://www.youtube.com/watch?v=xXeOGx58bYs


Comments