Тетовско Биенале и Шарпланински Куп

posted May 1, 2013, 10:45 PM by Darko Gavrovski   [ updated May 1, 2013, 10:45 PM ]
~ 23.02.2010  ~  Главни настани следните месец дена: Тетовсото Биенале и Шарпланинскиот Куп...

Пишите у римајндфер и водите рачун за двата најголеми настани у наредниот месец д‘на:

Тетовското биенале у мала графика која опфаќа стотина учесници од многу земје и која више стануе тетовски бренд.
За жал недоволно рекламирано па 90% тетовчани незнае што им се дешава. Читај и иди на изложба:
http://mini-prints-biennial-tetovo.blogspot.com/
http://tetovobienale.webs.com/

Најголемиот спортски настан со најголема традиција: Најстариот Шарпланински Ски Куп кој се одржуе од 1947, оваја година по 37.пут се одржуе викендот од 5-7 март. Овој пат налуксузно издание со највише одвоени средства, највише учесници... Спектракл кој несмее да се пропушти... Поканите ваши пријатели од страна. Официјалниот сајт:
http://saracup.mk/pages/programa.php

Гостите од страна нека обезбедат сместување на време. Овде:
http://gavro.com.mk/PopovaSapka.aspx

твој,
Гавро

Comments