Тетовски Актуелности

posted May 1, 2013, 10:51 PM by Darko Gavrovski   [ updated May 1, 2013, 10:51 PM ]
~ 03.05.2010  ●  Тетовскиот театар кој напрае лом у Србија ● Одбојкарот Јовица Симовски - Гума ● Новото тетовско Џез Радио ...

Д’ншњи Тетосќи Новине - Тетоо, 03.05.2010

 

„Цунами“ ги освои Јабука и Лесковац

Комедијата „Цунами“ во изведба на драмските аматери од Тетово ги преполнија салите во Јабука и Лесковац во соседна Србија.

Читај ОВДЕ напис во Утрински Весник . . .


 

Тетовски Одбојкар ја освои Европа

Јовица Симовски е роден 1982 у тетовско Долно Седларце. Сега е професионален одбојкар кој играше у Белгија, сега игра у Франција, а е и Македонски Репрезентативец. У Тетово је познат под надимакот ГУМА. Едно е од децата што обелиле образ на Тетово.

Погледни ја неговата Веб-страна ОВДЕ / Погледни видео со негово интервју за Белгиска Телевизија ОВДЕ


 

Тетово доби Џез Радио

Од скоро, почна да функционира тетовско он-лине радио посветено само на Џезот. Се вика оригинално Радио ЏЕЗве: (Radio Jazz-ve). Идеен творец: Самир Љума. Групата ‘Го љубим Тетоо’ му посакува добредојде на етерот на Тетовското Радио Џезве.

Слушај ОВДЕ и вклучисе во живо . . .


 

(с) Дарко Гавровски


Comments