Шар Планина - Национален Парк

posted Apr 11, 2013, 11:37 AM by Darko Gavrovski   [ updated Apr 11, 2013, 11:37 AM ]
06.07.2009 ~ Фантастични вести за Шар Планина: Прогласување на национален парк.

Фантастично убава вест: Привршуваат активностите за конечно Шар Планина да стане четвртиот национален парк во Македонија (по Пелистер, Маврово и Галичица). Читај новински записи ОВДЕ. . .

И неколку занимливости поврзани со ова, кое нема да го прочитате на друго место а ги разбрав од Професорите-Биолози од Скопје кои го промовираат проектот за национален парк. Прочитајте за последната недопрена дива природа во срцето на Европа:

Единствено место во Европа со нови откриени видови во 21.век


Comments