Празничен викенд

posted May 1, 2013, 10:56 PM by Darko Gavrovski   [ updated May 1, 2013, 10:56 PM ]
~ 20.05.2010  ●  1 година од овој веб портал ● Духовден у Тетово ● Планинарски марш на Титов Врв ● Спектакуларен концерт на Балетското Студио ‘Менада‘ ● Нови работни места за Тетовчани ...

Д’ншњи Тетосќи Новине - Тетоо, 20.мај 2010

Што ќе се случува наредниов празничен викенд у Тетово:

 

1 година од тетовскиот веб портал - ‘gavro.com.mk’

Најпрво - На 20 мај 2009 отпочна со работа овој веб портал наречен ‘Тајните на Тетово’ - со најбогати информације за историјата, ама и за актуелното и иднината на Тетово.

Досега има точно 16.548 посети на 7632 различни читатели од 42 различни држави (иселеници од САД, Канада, Германија, Србија...). Портал со проекти како: Избор на најдобар локал у Тетово, Тетово 2014, Празничните адети, Работа за Тетовчани... Проект праен од срце, а само за моето Тетоо


 

За престојниот празник Духовден у Тетово

Утре е петок пред Духовден и затоа е неработен. Дали знаете зошто се празнуе и како се празнуе у Тетово.

Повеќе читај ОВДЕ . . .29-ти традиционален планинарски марш на Титов Врв

Еден од најмасовните планинарски маршеви во Македонија со многу гости од странство / Во организација на ПК Љуботен / тргнуење у субота у 08:00 - враќање у недеља

Повеќе читај ОВДЕ . . .


 

Спектакуларен концерт на Балетското Студио ‘Менада‘ у субота

У Субота на 22.мај 2010 во Домот на Култура со почеток во 20:00 ч. Балетското студио Менада го организира својот традиционален годишен концерт. Нема сумња дека ќе биде бомбастично како и досега. Карти можат да се купат во бутикот Тара и во Балетското Студио. Нешто за што се збори уште длго од кој ќе заврши...

Повеќе читај ОВДЕ . . .


 

Тазе работни огласи за Тетовчани

Више реакција од над 30 вработени кои ми пишуа дека нашле работа преку акцијата ‘Работа само за Тетовчани’. Аплицирај на многуте нови слободни работни места у Тетово... Нови огласи од Инженери до Комерцијалисти...

Повеќе читај ОВДЕ . . .

 

(с) Дарко Гавровски


Comments