Почна да се расчистува депонијата

posted May 1, 2013, 10:37 PM by Darko Gavrovski   [ updated May 1, 2013, 10:37 PM ]
~ 14.01.2009  ~  Вест на денот! Конечно почна да се расчистува тетовската депонија.

Од вечерва почнуе за прв пут да се чисти големата депонија у Тетово. Од 2001 од кога таму само се носи ѓубре - по 9 године прв пут вечерва од таму ќе се излезе ѓубре. Планината од ѓубре што свекој еден Тетовчанец го праел 9 години - од вечерва почнуе да се носи малку по малку у Русино.

Победа за Тетово. Читај:
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=56838

Comments