Образот на едно ново Тетово

posted May 2, 2013, 3:54 AM by Darko Gavrovski   [ updated May 2, 2013, 3:54 AM ]
~ 12.11.2010  ~  За способните нови Тетовчани кои са стубот на Тетово.

Заради роѓенданот на Тетово 19.ноември, место само да се жали и приплачуе какво било Тетово и какво можело да биде, да видимо какво је и какво може да биде.
Тетово не само зградете. Тетовчани го праа Тетово. А дур има способни људи од Тетоо ќе го биде и Тетоо. Подоле еве ви за иднината на Тетово и неговиот образ:

Тетово ќе излезе од клетвата што му га напраеја Тетовчани, кој ќе се смена Тетовчани. Барем у едно: да науча да пофаља некого кој ќе напрае нешто и ќе го обели образот на Тетоо. Тетовчаниец како самобендисан је научен: дека је он најпаметен, најубав, најспособен ... и дека никој друг нечини.

Ама има нови деца на Тетово кои са стубот на едно ново Тетово кое врие. Врие од способни деца што напрајле нешто појќе од животот од онја просечните што само знаа да уплаќаа спортска ‘ќец у ќец‘. Овја крајниве после са први да приплачуа како нечини ништо у Тетово, а ништо не напрајле да чини, туку вегетираа како Фикусон мој у соба у ќуше стаен. Тетовски се вика: ‘Како Вол у Купуз’
Е овја напрајле нешто. Со мука. Овја деца са доказ дека Тетово не је провинциска касаба на изумирање – туку метропола. Тија наши деца напраеле по нешто за кое им се поклонуа у Скопје и по кое го знаа Тетово. Поштуени од свите само не од Тетовчани.

Ова е приказна за едно ново отракано Тетово. Асални Тетовчани – за асално Тетово.

У нив са и Ристе Тевдоски и Магдалена Цветкоска и Бачо и Гиге и млади нотари, извршители чак и професори у Скопје... ама и деца за кој ќе прочитате овде

На свите овја овде да им се поклониш и аферим да им речеш кој ќе пројдеш !


 

Лазар Цветкоски је брат на тетовската поп пеачка Магдалена. Жива у Чешелите. Поскромно дете не сте виделе а поспособно го нема. Моментално најголем аранжер на Поп Музика у Македонија. Се тепаа за он да им биде аранжер:  целиот последен албум на Ламбе он му го напрае, Најголемите хитоој на Влатко Лозаноски...  Сега спрема најнов хит на Ристе. Тетовска комбинација. Нема промашено песма а да не му биде хит. Ако некоја нова песма ви звучи убоо: прочепкајте – таја сигурно од Цветкоски! Пази само последната песма што му га напрае на Лозаноски за која немам наситка: ОВДЕ


 

Комјутерски игре од Тетово
Група деца од Тетово, меѓу кој је и Дејан Станојевиќ, праа хит компјутерски игре. Од наш тим излезе за загревање компјутерска игра у типот Room Escape Game кј што си затворен у соба и треба да избегаш на секој могуќи начин со кликање на свегде, барање, комбинирање предмети и употребуање предмети, слушање докази и сл.
Погледни на траницата: ОВДЕ
А игрицата може да га слимнете (данлодирате): ОВДЕ
Они викаа: ‘Моментално се крчка приказната за следната игра која ќе биде авантуристичка игра и ќе биде голема ствар. Пошо ова е само загревање и е кратко, а наредната ќе биде се надевамо партали за разлика од оваја :)’


 

Игор Данајловски је роден 1987 у Тетово. Моментално живи у Дизелдорф, Германија. Прае попара како ДЏ и креатор на нова музика и познат је kako CJ Molotov. У декември треба да излезе неговиот албум KISS (а името је по истоимената РТВ станица од неговиот роден град).
Види га неговата страница и слушни неговите хитоој: ОВДЕ
Неговото интервју за Фаци на А1 Телевизија ОВДЕКликај и види ги другите приказне овде за НОВО ОТРАКАНО ТЕТОВО:
 

 

Мојата група и овој портал ќе ги подржуе максимално и понатамо свие онја Тетовчани што мрднале со прстот и кој обелиле образ на Тетово, барем праејќи појќе од другите што спија до 2 и они чина а кукаа како градов нечини?!


Comments