Нов проект: Дигитализација на Тетовското Наследство

posted Oct 20, 2017, 3:47 PM by Darko Gavrovski
21.10.2017 ~ Започнуваме уште еден Мега Проект: 'ДТН - Дигитализација на Тетовското Наследство' каде планирам да ги ставам сите новински исечоци, магазини, стари книги за Тетово на едно место, и кои ќе помогнат на сите идни истражувачи и историчари.

Првата збирка новински исечоци е веќе поставена:
Тетово (Калканделен) во весници на Англиски Јазик од времето на Османлиското владеење (до 1912 година)
Следат уште збирки по теми и години...

Целокупната збирка ќе биде ставена на следниот линк:

http://www.gavro.com.mk/galerija/docs
Comments