Новото лице на Тетово

posted May 2, 2013, 3:25 AM by Darko Gavrovski   [ updated May 2, 2013, 3:25 AM ]
~ 08.10.2010  ~  Новите проекти за Тетовскиот Театар и Библиотека, нови булевари, кружни текови на сообраќајот.

Убаај работе се дешаваа у Тетово, со кои се разубавува градот и станува вистинска метропола.


Вест на неделата е дека завчера у среда беше избран конeчниот проект за изградба на новиот тетовски Театар и Библиотека.
Ќе се гради лево од Културниот Дом на местото на дрвените бараки карши поштата. Види го ексклузивно изгледот ОВДЕ.

Повеќе за овој проект - види ОВДЕ.Целосно се возобновува моментално и Центарот за Култура (Културен Дом) прв пат од кога е пуштен во уптреба во 1972 година, а со одвоени 10 милиони денари. Читај повеќе  ОВДЕ.Покрај изградените нови жардиниери на скоро сите булевари (кај пазар, по ул.Б.Тоска), посадени Црешови дрвца по Булевар М.Тито, новата најсредена улица во Тетово пред Опшина – ул.ЈНА (Дервиш Цара по ново). Најново е што почнуваат да се градат 4 нови кружни текови. Првиот е кај Лименката на самиот главен тетовски булевар. Читај ОВДЕ.
 

(с) Дарко Гавровски, 08.10.2010
Comments