Kнига за руските семејства во Тетово

posted May 1, 2013, 10:27 PM by Darko Gavrovski   [ updated May 1, 2013, 10:27 PM ]
~ 09.12.2009  ~  Промоција за книга за семејствата со Руско потекло во Тетово.

Промоција на уште една книга за историјата на Тетово - ‘Без Враќање’ од Оливера Гиченко.

Оваа монографија е посветена на доселените руски фамилии во Тетово, со семејни приказни и родословија на семејствата:
Алексдејенко, Биченко, Глигорчук, Гиченко, Писарев, Чуприна и др.

Свечена промоција во организација на Македонско-Руското Друштво за Пријателство (промотори, руска музика, коктел)
Утре, четврток, 10.12.2009 со почеток во 18:00 часот, во Музичкото Училиште - Тетово.

На промоцијата ќе може да ја купите книгата за само 200 денари.
Comments