Галерија на Икони - во црквата Св. Кирил и Методиј

posted Feb 19, 2017, 2:47 AM by Дарко Гавровски   [ updated Oct 10, 2017, 2:06 PM by Darko Gavrovski ]

~ 19.02.2017 ~ На вториот спрат од тетовскиот градски соборен храм ’Св.Кирил и Методиј’ се наоѓа значајна Галеријата на Икони кои Тетовчани и посетители од страна, би требало да одвојат време за да ја посетат

Галеријата на икони во црквата Св. Кирил и Методиј во Тетово е една од најраните поставки на икони во црковен галериски простор во Македонија. Постари од неа се ... ЧИТАЈ ПОВЕЌЕ
Comments