Едно ново отракано Тетово

posted Apr 12, 2013, 5:40 AM by Darko Gavrovski   [ updated Apr 12, 2013, 5:40 AM ]
~ 23.11.2009  ~  Едни нови деца кои го града новото Тетово.

Има тетовски лузери што све што знаа је дека ‘више нема жиот у Тетоо’. Седејќи дома и изгледујќи све могуќи филмоој на ДВД тија и не виделе па да знаа што се дешава со Тетоо. У нивната фарма на ФБ има живот - у тетово нема ?! :(
Тетоо има едни нови дечки, нови Тетовчани што го праа новото Тетоо.


Едни кукаа како немаа кј да излеза, градов нечини, а утакмицета на спортска са наместени.
Aма Тетово има други отракани деца што имаа три чисти да праа нешто и да обеља образ на Тетово – затоа: Тетово ќе го има. И точка.
Ја га праев листата на најзначајните Тетовчани на 20.век. Ама, следи приказната за некои кои више са у конкуренција: за листата Тетовчани на 21.век:

*****
CONQUERING LION
У суботата бев на промоција на првиот албум на оваја Тетовска Реге група состаена од 6 деца. Останав позинат и запрепастен. Неможете да веруете дека са тоа 6 деца од Тетово, што праа растур на најразлични инструменти, фантастични песме, главни на реге сцената у Македонија. Најтражени у Кастро – Скопје. А Тетово не ни знае што има дома?!
Ја немам збојови за нивната професионалност. Валјда и он не са свесни колку обељуа образ на Тетово. А Тетово треба да се клања на тија дечки.
Го купив нивниот албум, и више 3 дена не ми је извадено од ЦД. Ми је мерак што је Тетовско. Се дичим што сум од Тетоо и на свите им ги изнафалив. У Њујорк таков бенд је нормален – у Тетово наше апатично со плачипичке што спија до 2 подпладне, овја деца са Оче Наш. РЕСПЕКАТ :) Скидам капа.
Иди на нивниот профил:
http://www.myspace.com/conqueringli0n


*****
НЕПОКОР
Уште паметни деца од Тетово. Групата Непокор прае растур по клубоој низ Македонија. Хавана-Скопје ја фрлија под ноѓе. Промовираја свој албум. Следен планиран наступ у Прилеп. Ценети низ цела Македонија. А Тетово? Тетово спие.
http://www.myspace.com/nepokor
http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/album.php?aid=11788&id=1783298973&ref=ss

*****
ТЕТОВО АРТ КЛУБ
Деца кои са дефиниција за Дизајнот, Фотошоп фотографии, графити и логоа. Овја деца праа растур. Професионално – не аматерски. Ѕирните ги нивните фотографии на:
http://nick-art.deviantart.com/
http://zokiller.deviantart.com/
Зачлени се у нивната група: Тетово Арт Клуб
http://www.facebook.com/group.php?gid=174254442421&ref=nf

*****
Ќе следа уште приказне за успешни млади тетовчани, што го дефинираа новото Тетово.

А сега за домашна задача: Пиши ми дали сметаш дека ТИ треба да влезеш на оваја листа и со што? Има ли со што Тетоо да се дичи со тебе? (пиење Горско од ќило-ипол у ајдучко маало и највише поени на Фармата на ФБ - не се рачунаа).


Comments