1972 - Тито во посета на Тетово

10.ноември 1972 - Тито доаѓа во посета на Тетово. Низ подолните 90 официјални фотографии (поделени овде во 3 сета) може да погледнете како течела посетата


1. Дочек и посета на Музејот на КПМ


tito 1

Најпрвин, пристигнување во Тетово и посета на Меморијалниот Музеј на КПМ


2. Посета на Тетекс


tito 2

од Музејот на КПМ поворката заминува во посета на Фабриката ‘Тетекс’.
таму следи: 
- посета на фабричките хали, 
- средба со преставници на општината и фабриката, 
- модна ревија со 200 нови модели за следната сезона
- заминување од Тетекс кон Арабати Баба Теќе

3. Ручек во Теќе


tito 3

После Тетекс посетата завршува со Ручек во комплексот Арабати Баба Теќе, организиран од Претседателот на Општина Тетово - Кочо Тулески