Тетово во ‘Варошарије’ - 1989

Ексклузивнио за прв пат на интернет целата легендарна емисија посветена за Тетово - ‘Варошарије’ од 1989 на ТВ Нови Сад.

Благодарност до Владимир Кузманоски за овој испратен материјал прилагоден за интернет презентација.

Целата емисија трае повеќе од 1 час, а во неа може најпрвин да видите две интересни и ретки реклами за производите на Тетекс.

По кратккото извлејкување на награди, во самата емисија чиј домаќин е тетовскиот актер Панче Камџик а најголем дел е снимено во Теќето ќе видите се за:

Теќето  ●  Ресторанот Менада (под денешно Бугати)  ●  Ноќниот живот во Тетово: Кафиќот ‘Пино’ и ‘Ла Бамба’ и разговор со младиот Владко (Свртко) ●  Попова Шапка и Бачило на Шара  ●  Тетовското Кале  ●  Црквата Св.Богородица  ●  Групата ‘Серенада’  ●  Тетовско Тавче Гравче  ●  Желинскиот мост ‘Плачи Пичка’  ●  Електричната централа на Пена  ●  Лешочкиот Манастир и Кирил Пејчиновиќ  ●  Хорот ‘Менада’ на Ивица Зориќ  ●  Композиторот Тодор Скаловски во Сетоле  ●  Сликарот Павле Кузманоски како ја живописа новата црква во Фалише    Сликарот Алеkсандар Настевски  ●  Горна Чаршија на пазарен ден  ●  Моделите на Тетекс  ●  КУД Влазрими – Слатино...

Види какво било Тетово пред 21 година:

Тетово - ‘Варошарије’ 1989 from Darko Gavrovski on Vimeo.

 

(c) Дарко Гавровски, 18.10.2010

  • tweeterIcon
  • facebookIcon
Детална прогноза
weather icon
  • макс:
  • мин:
weather icon
  • макс:
  • мин: